Stichting Geo Oss
 
 
 
 
 
 


KOMENDE CLUBAVONDEN 2019


Geo-clubavonden worden maandelijks gehouden in De Berchplaets, Sportstraat 3, Berghem. Voor de clubavonden worden sprekers uitgenodigd die voordrachten houden over - in de regel afwisselend - gesteenten, mineralen, of fossielen.
 
Een clubavond begint om 19.45 uur en de entree voor niet-donateurs bedraagt € 2. Aan het einde van de clubavond wordt er een prachtig mineraal verloot.
 
Komende clubavonden:
 
17 januari 2019: Geo Oss Pub Quiz
Voor de derde keer de Geo-Quiz nieuwe stijl: in teams beantwoorden de deelnemers vragen over geologie, paleontologie, mineralogie, onze eigen excursies en Stichting GEO.

In zes rondes met elk tien vragen (van belachelijk simpel tot pittig) reizen we in teams door alle aspecten van onze boeiende hobby, om aan het eind van de avond het glorieuze winnende team te kunnen huldigen. Uiteraard is er voor alle leden van het winnende team weer een mooie geologische prijs!

Een geologische pubquiz van Geo Oss Rocks
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
21 februari 2019: Jelle Reumer: Natura Morte
Geen spannender natuur dan de dode natuur. Achter elk fossiel zit een verhaal! Op deze clubavond zal Jelle Reumer, onderzoeker bij het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, en hoogleraar paleontologie in Utrecht een prachtige presentatie geven naar aanleiding van zijn recent uitgebrachte boek ‘Natura Morte’. Hij vertelt het boeiende verhaal achter beroemde fossielen in Nederlandse en Belgische musea: van Bèr, de Maastrichtse Mosasaurus, het schedelkapje van de pithecanthropus in Leiden, naar de overblijfselen van Krijn, de enig Nederlandse Neanderthaler, en nog veel meer. Fossielen als een belevenis!

Geen spannender natuur dan de dode natuur.
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *