Stichting Geo Oss
 
 
 
 
 

HOMEPAGE


 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
Zondag 13 november 2022: GEOSFEER - 'Dino's!'
GeoSfeer, de mineralen- en fossielenbeurs van Geo-Oss wordt dit jaar voor de 43e keer gehouden. Met zo’n 1000 bezoekers en meer dan 30 standhouders is GeoSfeer een van de grootste Geobeurzen van Nederland. Geo-Oss richt zich met haar beurs op liefhebbers & verzamelaars, én op gezinnen en jeugd. Let op: dit jaar kun je alleen kaartjes kopen aan de kassa tijdens de beursdag.

Impressie van Geosfeer 2015

Het streven is daarbij om de kennis over Geologie, Fossielen en Mineralen toegankelijk te maken voor een breed publiek. 'Enthousiasme' is het sleutelwoord, en GeoSfeer wordt vaak genoemd als een van de levendigste en gezelligste mineralen-beurzen van Nederland.

‘GeoSfeer 2022’ vindt plaats op zondag 13 november 2022 in 'de Berchplaets', Sportstraat 3 te Berghem, gemeente Oss. In dit prachtige grote en overzichtelijke gebouw wordt naast de beurs ook een expositie ingericht. De titel van de expositie van dit jaar is 'Dino's!', waarbij een hoofdrol is weggelegd voor de meest tot de verbeelding sprekende diergroep die de aarde ooit beheerste. Daarbij zijn er veel voorbeelden te zien van prachtige fossielen en mineralen die door onze eigen leden gevonden werden.

Er zijn weer diverse attracties voor de jeugd: een geodenkraker, zelf goud pannen, ‘gipsfossielen’ gieten en verven, en een boeiende en leerzame GeoQuiz - met voor alle kinderen een authentieke geologische prijs.

Elk uur is er een verloting van prijzen die door de standhouders ter beschikking gesteld zijn. De centraal gelegen Horeca-ruimte geeft de bezoekers de gelegenheid om even uit te blazen. Er zijn deskundigen die door bezoekers meegebrachte fossielen & mineralen kunnen determineren.

Kortom: GeoSfeer is geen gewone mineralenbeurs. Door de vele interessante attracties is het een evenement: een dagje uit voor iedereen die geïnteresseerd is in stenen. En… wie is dat nou niet?

Klik hier voor meer informatie

Met dank & vriendelijke groeten,

Namens bestuur & commissies van Geo-Oss
 
Een sfeerimpressie van GeoSfeer 2019: de jaarlijkse mineralen en fossielenbeurs met expostie van ver weg en dichtbij, die gehouden werd op zondag 10 november 2019.
 
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *