Leo Engelen: reisverslag Tasmanië

Leo Engelen: reisverslag Tasmanië

Wanneer

20 april 2023    
19:45 - 22:00

Waar

De Berchplaets
Sportstraat 3, Berghem, Noord-Brabant, 5351 BZ

Evenement type

Kaart niet beschikbaar

In maart 2018 is Leo Engelen samen met Huub en Remco een maand in Tasmanië geweest. Hierbij hebben ze 7 dagen ondergronds gewerkt in de Adelaide Mijn in het Dundas Mineral Field, waar ze prachtige crocoiet hebben geborgen. Tevens hebben ze de processen in de mijn verbeterd, zodat de eigenaar in de toekomst weer efficiënter kan werken.

Crocoïet, ook bekend als roodlooderts. De naam is afgeleid van de Griekse aanduiding voor saffraan (gele Krokus). Uit dit mineraal is een fel oranje kleurstof te halen, die gebruikt wordt door kunstschilders. Crocoïet is een secundair mineraal: het ontstaat door de chemische omzetting van loodglans in chroomhoudend moedergesteente.

Verder hebben de heren tochten door regenwouden gemaakt en vele bezienswaardigheden bezocht. Tijdens deze avond zal Leo dit heel mooi in film en beeld laten zien. Met deze lezing beleef je hoe ze hele mooie crocoieten delven en zie je hoe geweldig de natuur daar is.

Geo-clubavonden worden maandelijks gehouden in De Berchplaets, Sportstraat 3, Berghem. Voor de clubavonden worden sprekers uitgenodigd die voordrachten houden over – in de regel afwisselend – gesteenten, mineralen, of fossielen. Iedere clubavond is ook te volgen via Zoom.

Een clubavond begint om 19.45 uur en de entree voor niet-donateurs bedraagt € 2. Aan het einde van de clubavond wordt er een prachtig mineraal verloot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait