Sander van der Deure: Opaal – geen kristal, toch een edelsteen.

Sander van der Deure: Opaal - geen kristal, toch een edelsteen.

Wanneer

20 juni 2024    
19:00 - 22:00

Waar

De Berchplaets
Sportstraat 3, Berghem, Noord-Brabant, 5351 BZ

Evenement type

Kaart niet beschikbaar

Sander van der Deure is iemand met vele geologische interesses. Als enthousiast verzamelaar en preparateur vertelt hij graag over zijn ervaringen. Dat doet hij via zijn website www.opalsonly.nl maar ook via lezingen. Sander werkte als vrijwilliger bij Naturalis in verschillende expedities naar Wyoming, en hij vertelt ook graag over de uitdagingen en de onderzoeksvragen die bij deze opgravingen speelden. En: hij heeft een persoonlijke passie voor ‘edelopaal’.

Edelopaal spreekt al lang tot de verbeelding. Het kleurenspel en de variatie is wereldberoemd en steekt daarmee menig mineraal naar de kroon. Wat maakt edelopaal zo anders dan robijn en diamant? Wat heeft het gemeen met een doos vol met pingpongballen?

Tijden deze clubavond zal Sander een verhaal houden over geologie, mineralogie en de bewerking van opaal, alsook over geopaliseerde fossielen. Sander zal de lezing illustreren met eigen materiaal, en hij zal ook geslepen, ruwe en fossiele stukken meenemen voor de verkoop. Als jullie opalen hebben waar je een deskundige naar wilt laten kijken: neem gerust mee!

Geo-clubavonden worden maandelijks gehouden in De Berchplaets, Sportstraat 3, Berghem. Voor de clubavonden worden sprekers uitgenodigd die voordrachten houden over – in de regel afwisselend – gesteenten, mineralen, of fossielen. Iedere clubavond is ook te volgen via Zoom.

Een clubavond begint om 19.45 uur en de entree voor niet-donateurs bedraagt € 2. Aan het einde van de clubavond wordt er een prachtig mineraal verloot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait