Rolf Egberink: Belazeriet of niet?

Rolf Egberink: Belazeriet of niet?

Wanneer

16 mei 2024    
19:45 - 22:15

Waar

De Berchplaets
Sportstraat 3, Berghem, Noord-Brabant, 5351 BZ

Evenement type

Kaart niet beschikbaar

Rolf Egberink is bekend van ‘Stapel van Stenen’. Via zijn Facebookpagina, zijn website, en zijn YouTubekanaal, bespreek hij voor een groot & trouw publiek vele aspecten van mineralen.

In 2022 publiceerde hij zijn boek ‘Belazeriet of niet’.
Er worden veel edelstenen, mineralen en gesteenten verkocht onder allerlei commerciële en fantasienamen. Ook is er veel bewerkt of volledig door de mens gemaakt materiaal op de markt waarvoor misleidende namen gebruikt worden. Inmiddels is het een behoorlijke chaos geworden op het gebied van naamgeving in de wereld van edelstenen en mineralen. Bovendien is het vaak onduidelijk om wat voor steen het nu precies gaat. En is het dan Belazeriet of niet?

In een levendige en rijk geïllustreerde presentatie zal hij vertellen over de vele mineralen die in de handel onder verkeerde namen worden verkocht. Er worden vele synoniemen, handelsmerken en fantasienamen voor edelstenen en mineralen besproken. Ook worden tips besproken om Belazeriet te herkennen.
Voor- en na de lezing en tijdens de pauze is er gelegenheid om voorbeelden van Belazeriet te bekijken en het boek aan te schaffen en/of te laten signeren.

Heb je zelf een mooi voorbeeld van een Belazeriet of twijfel je over een bepaald stuk? Neem het mee om te laten zien!

Geo-clubavonden worden maandelijks gehouden in De Berchplaets, Sportstraat 3, Berghem. Voor de clubavonden worden sprekers uitgenodigd die voordrachten houden over – in de regel afwisselend – gesteenten, mineralen, of fossielen. Iedere clubavond is ook te volgen via Zoom.

Een clubavond begint om 19.45 uur en de entree voor niet-donateurs bedraagt € 2. Aan het einde van de clubavond wordt er een prachtig mineraal verloot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait