GeoSfeer – ‘Schatten van de Aarde’

GeoSfeer – ‘Schatten van de Aarde’

Wanneer

12 november 2023    
10:00 - 17:00

Waar

De Berchplaets
Sportstraat 3, Berghem, Noord-Brabant, 5351 BZ

Evenement type

Kaart niet beschikbaar

GeoSfeer, de mineralen- en fossielenbeurs van Geo-Oss wordt dit jaar voor de 43e keer gehouden. Met zo’n 1.200 bezoekers en meer dan 30 standhouders is GeoSfeer een van de grootste Geobeurzen van Nederland. Geo-Oss richt zich met haar beurs op liefhebbers & verzamelaars, én op gezinnen en jeugd.

Het streven is daarbij om de kennis over Geologie, Fossielen en Mineralen toegankelijk te maken voor een breed publiek. ‘Enthousiasme’ is het sleutelwoord, en GeoSfeer wordt vaak genoemd als een van de levendigste en gezelligste mineralen-beurzen van Nederland.

‘GeoSfeer 2023’ vindt plaats op zondag 12 november 2023 in ‘de Berchplaets’, Sportstraat 3 te Berghem, gemeente Oss. In dit prachtige grote en overzichtelijke gebouw wordt naast de beurs ook een expositie ingericht. De titel van de expositie van dit jaar is ‘Schatten van de Aarde’, waarbij er veel voorbeelden te zien zijn van prachtige fossielen en mineralen die door onze eigen leden gevonden werden.

Er zijn weer diverse attracties voor de jeugd: een geodenkraker, zelf goud pannen, ‘gipsfossielen’ gieten en verven, en een boeiende en leerzame GeoQuiz – met voor alle kinderen een authentieke geologische prijs.

Elk uur is er een verloting van prijzen die door de standhouders ter beschikking gesteld zijn. De centraal gelegen Horeca-ruimte geeft de bezoekers de gelegenheid om even uit te blazen. Er zijn deskundigen die door bezoekers meegebrachte fossielen & mineralen kunnen determineren.

Kortom: GeoSfeer is geen gewone mineralenbeurs. Door de vele interessante attracties is het een evenement: een dagje uit voor iedereen die geïnteresseerd is in stenen. En… wie is dat nou niet?

Ga voor meer informatie over Geo-Oss naar de website www.geo-oss.nl of stuur een e-mail naar info@geo-oss.nl.

Informatie
Dorpshuis De Berchplaets
Sportstraat 3
5351 BZ Berghem

Van 10:00 tot 17:00 uur

Kaartjes zijn te koop aan de kassa op de beursdag zelf. Er is geen online kaartverkoop.

Toegangsprijs:
– Vanaf 12 jaar/Volwassenen € 4,00
– Jeugd tot 12 jaar gratis
– Donateurs gratis

Rolstoelvriendelijk

Telefoonnummer De Berchplaets: 0412 – 40 46 88

Beurscoördinator: Hans Cremers
Telefoonnummer: 06-10251315

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait