Hagen – Hohenlimburg GEANNULEERD IVM WATEROVERLAST IN DE GROEVE

Hagen - Hohenlimburg GEANNULEERD IVM WATEROVERLAST IN DE GROEVE

Wanneer

18 mei 2024    
10:00 - 16:00

Waar

Hohenlimburger Kalkwerke GmbH.
Oeger Str. 39, Hagen, 58119

Evenement type

Kaart niet beschikbaar

LET OP!!! GEANNULEERD IVM WATEROVERLAST IN DE GROEVE!!!
Nieuwe datum volgt. Mensen die zich opgegeven hebben krijgen voorrang, voor overige plekken benaderen we mensen van de wachtlijst.

De Hohenlimburger Kalkwerke bij Hagen in Duitsland is een jaarlijkse terugkerende excursie en niet voor niets. Sinds 2015 is de excursie al een groot succes met veel gezelligheid en mooie vondsten.
Daarom gaan we in 2024 wederom de Hohenlimburger Kalkwerke bezoeken. Deze groeve staat bekend om zijn mooie vondsten van o.a. mineralen zoals calciet in de kleuren: groen, geel, oranje, bruin, grijs, wit en doorzichtig. Tevens zijn er ook andere mineralen te vinden zoals kwarts, malachiet etc. Normaal wordt er geen garantie gegeven dat je iets vind in een groeve, maar bij deze groeve kunnen wij jullie garanderen dat je meer zult vinden, dan dat je mee kunt nemen.

Wat de groeve ook zo leuk maakt, is dat je er fossielen kunt zoeken. Dit kunnen zijn koralen, gastropoden ofwel slakkenhuisjes, brachiopoden ofwel tweekleppige schelpen, bryozoa ofwel mosdiertjes, stromatoporen ofwel een kolonie van zee organismen, crinoiden ofwel zeelelies, orthoceren ofwel inktvisachtige en diverse andere cephalopoden ofwel inktvisachtigen. Dit zijn allemaal moeilijke woorden, maar het vinden ervan is heel erg leuk.

Na het bezoek aan de deze steengroeve weten wij in ieder geval zeker dat jouw collectie met mineralen of fossielen verder is uitgebreid. Voor de gezelligheid kunnen geïnteresseerden nog mee naar een lokaal terras om op eigen kosten wat te drinken en een hapje te eten.

Voor alle zoek excursies geldt dat een ingevuld en ondertekend ERGEO voor de excursie bij de excursieleiding moet worden ingeleverd.

Meenemen:
Stevige schoenen – warme kleding – Zoekuitrusting (moker, beitel, breekijzer, etc.) – Helm, (GEO) hesje, veiligheidsbril, handschoenen – Stevige tas, rugzak of emmer om vondsten in te doen – verpakkingsmateriaal – eten en drinken.

We verzamelen om 09:45 uur bij de ingang van de steengroeve (adres zie hieronder). Om 10:00 uur gaan we naar binnen. Zorg dat je op tijd bent en je uitrusting aan hebt, we wachten niet op laatkomers.

Excursieleiding:
– Hans Cremers 06-10251315
– Bianca Schouw 06-27990562

Let Op: aanmelden verplicht via info@geo-oss.nl en er kunnen maximaal 60 personen mee. Geo Oss Donateurs krijgen voorrang. Wanneer de excursie vol zit hanteren we een reservelijst die we van boven naar beneden afwerken.

– Locatie: Duitsland, Hagen-Hohenlimburg Kalkwerke
– Coördinaten DG: Breedtegraad: 51.347882, Lengtegraad: 7.581070
– Coördinaten GMS: Breedtegraad: N 51°20’52” Lengtegraad: O 7°34’52”
– Entree donateurs: Gratis
– Entree niet donateurs: € 15,00
– Minimumleeftijd: 8 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait