Bianca Kouwenhoven

Mijn naam is Bianca Kouwenhoven en woon met mijn gezin en 3 knotsgekke katten in Roelofarendsveen (Dit ligt dicht bij Leiden Zuid-Holland)

Sinds december 2022 ben ik commissielid bij de jeugdafdeling.

Ik hou van koken, lezen, knutselen en verzamelen/ zelf op zoek gaan naar mineralen. Ook help ik mijn zoekmaatje en goede vriendin Rianne van Dijk op mineralenbeurzen met de verkoop van mineralen.

Dat is heel grappig…..want tot 2019 deed ik eigenlijk nog helemaal niets met mineralen. Ik ben voor de leuk een keer naar de mineralenbeurs in Rijswijk geweest en keek mijn ogen uit!! Daar ben ik in contact gekomen met een verkoper die ook bestuurslid is van Geo-Oss. Door zijn verhalen over de mineralen, het zelf zoeken ervan en het zien van zijn vondsten raakte ik steeds meer geïnteresseerd in mineralen. Naast verzamelen, leek het mij ook supergaaf op zelf op zoek te gaan naar mineralen en kreeg de tip om lid te worden van Geo-Oss. Sinds maart 2022 ben ik erbij gekomen.

De mooiste? dat vind ik lastig, ik heb er namelijk meerdere. Maar de leukste stukken zijn voor mij de stukken met een verhaal er achter, zoals bijvoorbeeld dit zelf gevonden calciet-tonnetje uit de groeve van Calcaires de la Sambre Landelies België.