Martijn Leichtenberg

Hoi, ik ben Martijn Leichtenberg en samen met mijn vrouw, dochter en zoon wonen wij in Berghem.

Al een aantal jaar zit ik in de jeugdcommissie en sinds 2021 zit ik voor de jeugdafdeling in het bestuur van Geo-Oss.

We wandelen graag met de hond en als het even kan gaan wij ergens zoeken. Het probleem is een beetje dat ik alles eigenlijk wel leuk vind om te zoeken. Fossiele botten op de tweede Maasvlakte, agaten tussen het grind, haaientanden in Antwerpen. Maar ook vuurstenen werktuigen in Limburg, fossielen op vakantie in Frankrijk en mineralen….Veel te weinig tijd dus.

Ik ben samen met het hele gezin sinds 2003 lid bij Geo-Oss. Net als veel van jullie ben ik op de beurs van Geo-Oss in November lid geworden. Eenmaal lid heb ik veel geleerd en veel gave plekken bezocht waar ik anders nooit zou zijn geweest.

Oei, dat is een moeilijke vraag. Ik vind zo veel dingen gaaf. Twee momenten springen er toch wel uit. Op de tweede Maasvlakte vond ik op een Geo-Oss excursie een 10.000 jaar oude vuurstenen bijl, samen met een van bot gemaakte naald en nog een bewerkt stukje bot. Alleen wist ik dat toen allemaal nog niet toen ik het vond, ik dacht gewoon: het is een bot met een gaatje. Zo leer je weer wat.

Een tweede moment was tijdens een mineralen reis naar Spanje. Echt heel gaaf om samen met een paar vrienden op pad te gaan. Daar vond ik onder anderen een hele mooie paarse fluoriet.

Vuurstenen bijl, Tweede Maasvlakte