Wilco van den Broek

Mijn naam is Wilco van den Broek, getrouwd met Nancy en trotse vader van Emma. Samen wonen wij in Berghem, dat is lekker dichtbij de locatie waar Stichting Geo Oss haar activiteiten organiseert: De Berchplaets en de Werkplaets.

Na jaren bestuurs- en commissielid geweest te zijn voor verschillende afdelingen ben ik in 2022 gestopt. Maar omdat ik het toch niet kon laten ben ik weer gaan helpen bij de jeugdafdeling.

In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit met mijn vrouw, soms is mijn dochter ook geïnteresseerd om mee te gaan, maar heeft nu een leeftijd dat ze meestal andere dingen in haar agenda heeft staan. Weekendjes weg, vakanties, festivals en concerten zijn toch wel de activiteiten waarbij ik de batterij kan opladen. Helaas zijn vrouw en dochter totaal niet geïnteresseerd in mijn hobby, dus het zoeken van mineralen doe ik vooral met mijn stenen-maatjes.

Samen met Jelco van Tooren( ook donateur), ben ik in 1980 lid geworden van de Stichting Geo Oss. Toen wij andere interesses kregen, zijn we gestopt met mineralen verzamelen en hebben het donateurschap opgezegd. Rond ons 40ste levensjaar kregen we weer interesse in de hobby van zoeken en verzamelen van mineralen en soms ook het bewerken er van. In 2009 ben ik weer lid geworden. En omdat de jeugd de toekomst is, zijn Hans Cremers en ik in 2013 een Jeugdafdeling gestart. Harstikke mooi om de jeugd actief bezig te zien. Ook samen met Jan van de Coolwijk De Werkplaets opgezet, deze mag drukker bezocht worden.

Dat is een lastige, in het verleden heb ik veel mooie stukken gevonden, maar ik denk dat een mooie Amethist uit de Juchem toch wel het stuk is waar ik het meeste trots op ben.