Excursieverslag: 2e Maasvlakte 7 oktober 2017

Om 9:30 vertrokken we vanaf de McDonalds in Heesch naar de parkeerplaats aan de Maasvlakteboulevard. Een aantal mensen reden rechtstreeks. Het weer werkte niet echt mee, regen en een behoorlijk harde wind stonden ons te wachten. Boven op de duin werden we zowat gezandstraald maar op het strand was het enigszins te doen. Het was eb dus genoeg strand om op te zoeken.

Onder de vondsten was limoniet maar vooral veel botmateriaal waaronder 1 stuk wat waarschijnlijk een werktuig kon zijn geweest. Ook werd er een punt van het gewei van een edelhert gevonden maar heel bijzonder een kernbijl van vuursteen.

Op www.oervondstchecker.nl is de kernbijl gedetermineerd.

Rond twaalf uur waren we goed uitgewaaid en begon het serieus te regenen. We zijn even naar het routier restaurant gereden om daar onszelf een beetje op te warmen en onder het genot van een hapje en drankje hebben we onze vondsten bekeken.

Ondanks het weer was het toch een leuke ochtend!

Ingrid Janssen