Excursieverslag: De Kaloot 21 oktober 2023

Zaterdag 21 oktober 2023. Eindelijk een lekker zonnetje, wat wind, redelijke temperatuur: strandweer! We hebben om 10:00 afgesproken op de parkeerplaats van De Kaloot. We gaan fossielen zoeken met veel jeugdleden maar ook volwassenen want die houden ook van zoeken. Langs de hele Zeeuwse kust kan je in principe haaientanden vinden en hier aan de Scheldemonding dus ook. Als je geluk hebt natuurlijk en als anderen je niet vóór zijn geweest…


De Kaloot ligt ten zuidoosten van Vlissingen, pal tegen de kerncentrale van Borssele aan. Zou dat het ‘stralende’ weer verklaren? In ieder geval heeft iedereen er zin in en wordt er urenlang over het hele strand gelopen en gezocht en gespeeld.
Helaas is de vangst wat matig. In totaal enkele tientallen tandjes (zie foto’s), een versteende oester, wat mooie vuurstenen. Maar in ieder geval genoeg om te zeggen: volgende keer weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait