Anne Schulp: Tyrannosaurus rex

Anne Schulp: Tyrannosaurus rex

Wanneer

16 november 2023    
19:45 - 22:00

Waar

De Berchplaets
Sportstraat 3, Berghem, Noord-Brabant, 5351 BZ

Evenement type

Kaart niet beschikbaar

Tyrannosaurus rex is misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende dinosaurus. Deze grote vleeseter maakte 66 miljoen jaar geleden het westen van Noord-Amerika onveilig. Museum Naturalis groef tien jaar geleden een prachtig bewaard gebleven skelet op in Montana. Dit skelet, RGM.792000, beter bekend als ’Trix’, staat nu in het nieuwe museum. Wat zijn we in de afgelopen jaren te weten gekomen over dit fossiel? Wat heeft 792000 ons zoal geleerd over de biologie van T. rex? Paleontoloog Anne Schulp vertelt alles over het onderzoek.

Anne Schulp is hoogleraar aan de Universiteit Utrecht en onderzoeker bij Naturalis. Dinosauriërs en mosasauriërs hebben zijn speciale aandacht.

Geo-clubavonden worden maandelijks gehouden in De Berchplaets, Sportstraat 3, Berghem. Voor de clubavonden worden sprekers uitgenodigd die voordrachten houden over – in de regel afwisselend – gesteenten, mineralen, of fossielen. Iedere clubavond is ook te volgen via Zoom.

Een clubavond begint om 19.45 uur en de entree voor niet-donateurs bedraagt € 2. Aan het einde van de clubavond wordt er een prachtig mineraal verloot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait