Rheine

Wanneer

14 september 2024    
10:00 - 17:00

Waar

Kalkwerke Otto Breckweg GmbH & Co
Neuenkirchener Str. 400, Rheine, 48432

Evenement type

Kaart niet beschikbaar

VOLGEBOEKT. NIEUWE AANMELDERS KOMEN OP DE WACHTLIJST.

We gaan vandaag fossielen en mineralen zoeken in Kalkgroeve Breckweg te Rheine. Kalkwerk Breckweg is een actieve kalksteengroeve. Het kalkgesteente welke hier gewonnen worden komt uit het Cenomanian en is ongeveer 95 miljoen jaar oud. De groeve is vooral bekend bij verzamelaars van fossielen, maar het is ook mogelijk om diverse mineralen te vinden zoals Calciet, Markasiet, Pyriet, Mangaanoxide, var. Mangaan Dendrieten, Limoniet, Asfalt.

In deze groeve zijn in de bovenlagen regelmatig ammonieten te vinden van 30 á 40 centimeter. Het gaat hierbij om Parapuzosia austeni, Acanthoceras rhotomagense en A. jukesbrowni. De zee-egel Holaster subglobus komt vrij algemeen voor. Zeldzamer is Camerogalerus cylindricus en zeer zeldzaam de regulaire zee-egel Salenia. Bivalven en brachiopoden komen vrij regelmatig voor. Gastropoden en gewervelde dieren zijn zeldzaam.

Let op! Voor deze excursie moeten we van tevoren de namen van deelnemers doorgeven. Zeg je minder dan een maand voor de excursiedatum af of kom je niet opdagen, dan berekenen we administratiekosten door (à €10,- per persoon). Realiseer je AUB dat het organiseren van excursies veel tijd kost en dat we doorgegeven namen vaak niet meer kunnen wijzigen. Wanneer je om wat voor reden dan ook niet meegaat betekent dit daarom bijna altijd dat iemand anders die ook graag mee had gewild niet meer mee kan.

Meenemen:
Stevige schoenen – warme kleding – Zoekuitrusting (moker, beitel, breekijzer, etc.) – Helm, (GEO) hesje, veiligheidsbril, handschoenen – Stevige tas, rugzak of emmer om vondsten in te doen – verpakkingsmateriaal – eten en drinken.

We verzamelen om 09:45 uur bij de ingang van de steengroeve (adres zie hieronder). Om 10:00 uur gaan we naar binnen. Zorg dat je op tijd bent en je uitrusting aan hebt, we wachten niet op laatkomers.

Excursieleiding:
– Hans Cremers 06-10251315
– Bianca Schouw 06-27990562

Opgeven voor excursies kan ALLEEN via email, aan info@geo-oss.nl.

Voor alle zoek excursies geldt dat een ingevuld en ondertekend ERGEO voor de excursie bij de excursieleiding moet worden ingeleverd.

Let op: Er is plek voor 30 deelnemers. Als het maximum aantal deelnemers bereikt is kom je op de reservelijst te staan.

Houd de website en app goed in de gaten, t.z.t. word er meer informatie gedeeld.

– Locatie: Duitsland, Kalkwerke Breckweg,
Neuenkirchener Straße 400, Rheine
– Coördinaten DG: Breedtegraad: 52.263299, Lengtegraad: 7.396259
– Coördinaten GMS: Breedtegraad: N 52°15’48” Lengtegraad: O 7°23’46”
– Datum en tijd: 14 september 2024
– Tijd bij de steengroeve: 08:45
– Bijdrage donateurs: Gratis
– Bijdrage niet donateurs: € 10,-
– Minimumleeftijd: 8 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait