Excursieverslag: Landelies 24-02-2024

Op zaterdag 24 februari gingen we met 20 volwassenen naar Landelies, Calcaire de la Sambre. Op het pad de groeve in was het lekker modderig, doordat het veel geregend had. Gelukkig was het prima droog weer en op een spatje na is het droog gebleven. Iedereen ging met het nodige gereedschap aan de slag en al gauw waren de eerste calciet-tonnetjes gevonden. Op verschillende plekken in de groeve kunnen zomaar weer andere mooie calciet-formaties gevonden worden. De calcieten met pyriet erop waren erg geliefd.

Sommige zoekers waren halverwege de dag al klaar met zoeken en anderen hebben tot het laatst gezocht. Voor de nieuwe zoekers onder ons is een beschadigde calciet al geweldig. En de meer ervaren zoekers gaan opzoek naar de mooiste onbeschadigde calcieten. Thuis hebben we alle vondsten gewassen. En nu moeten we nog een plekje zoeken waar we ze neer gaan zetten.

Verslag: Patricia Brust

Foto’s: Patricia Brust en Hans Cremers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait