Geo-Kids middag 9 maart 2024 verslag 2 Doggerland/ Werkplaats

Vandaag hebben we veel geleerd over Doggerland. een land dat lang geleden heeft bestaan, daar waar nu de Noordzee ligt. In de ijstijd(en) hebben hier planten en dieren geleefd. Hierdoor zijn er bij de Noordzee veel verborgen schatten, oftewel fossielen, te vinden. Martijn heeft enkele botten, een stuk schedel en een kies laten zien. Wat op het eerste gezicht een tak lijkt, blijkt een bot met een flinke geschiedenis te zijn. Ook zagen we een bot dat (vroeger) is bewerkt tot een naald om kleren mee te maken. Wat bijzonder!! Martijn kan prachtig vertellen, voor zowel jong als oud is het leuk en leerzaam om te horen. Alle kinderen kregen van Martijn een stuk Calciet en natuurlijk is er in de werkplaatshard gewerkt aan het slijpen van stenen met prachtig resultaat!

Geschreven door een van onze Geo-Kids reporters: Susan van der Heijden (moeder jeugdlid)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait