Geo-Kids middag 9 maart 2024 Werkpleats Berghem

Op 9-maart-2024, een leuke middag in de werkplaats. De groep vandaag was klein; 4 jeugdleden met moeders. Een gezellig en zéér gemotiveerd clubje. Martijn geeft een inleidend verhaal gehouden over wat je volgende week op de Maasvlakte kunt vinden. Martijn legde uit Hoe het op het strand komt en ook waar vandaan. Hij vertelde over Doggerland, het land waar nu de Noordzee golft en dat in de ijstijden wat werd bewoond door mensen en dieren. Van de beide kun je botten vinden, meestal van de dieren. We hebben gezien hoe je ze kunt herkennen en verschillende voorbeelden bekeken. Ook twee werktuigen bekeken een naald van bot en een kernbijl van vuursteen die Martijn allebei zelf heeft gevonden en
die ook in twee boeken staan die over fossielen en werktuigen van Doggerland gaan. Mooi verhaal.

Hierna zijn we lekker aan het werk gegaan met het slijpen en polijsten van verschillende stenen. Wat best goed lukte en blije gezichten gaf. Naderhand hebben alle jeugdleden nog een twee mooi stukken calsiet uitgezocht die door Martijn afgelopen bezoek aan Landelies waren verzameld. Al met al weer een geslaagde middag!

Geschreven door een van onze Geo-Kids reporters: Gerben Camminga (Commissielid)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait