Steengroeve Landelies

Steengroeve Landelies

Wanneer

24 februari 2024    
09:00 - 17:00

Waar

Calcaires de la Sambre
Rue Blanc Caillou 1, Montigny-le-Tilleul, Henegouwen, 6111

Evenement type

Kaart niet beschikbaar

VOLGEBOEKT. NIEUWE AANMELDERS KOMEN OP DE WACHTLIJST.

In de groeve “Calcaire de La Sambre” bij Landelies wordt kalksteen gewonnen uit het Viseaan, onderdeel van het onder Carboon tijdperk. In aders in het gesteente komen diverse mineralen voor. De groeve staat vooral bekend om zijn mooie en grote honingkleurige calcieten.

Samen met de groeve in Beez staat Landelies bekend om een van de beste vindplaatsen van calciet in België. Daar waar de meeste groeves de toegang weigeren voor het zoeken naar mineralen, zijn de mineralenverzamelaars in de Carrière Calcaire de la Sambre te Landelies altijd van harte welkom. Hiervoor dient wel altijd van tevoren toestemming gevraagd te worden.

Let op! Voor deze excursie moeten we van tevoren de namen van deelnemers doorgeven. Zeg je minder dan een maand voor de excursiedatum af of kom je niet opdagen, dan berekenen we de kosten voor de toestemming door (à €9,- per persoon). Realiseer je AUB dat het organiseren van excursies veel tijd kost en dat we doorgegeven namen vaak niet meer kunnen wijzigen. Wanneer je om wat voor reden dan ook niet meegaat betekent dit daarom bijna altijd dat iemand anders die ook graag mee had gewild niet meer mee kan.

Meenemen:
Stevige schoenen – warme kleding – Zoekuitrusting (moker, beitel, breekijzer, etc.) – Helm, (GEO) hesje, veiligheidsbril, handschoenen – Stevige tas, rugzak of emmer om vondsten in te doen – verpakkingsmateriaal – eten en drinken.

We verzamelen om 08:45 uur bij de ingang van de steengroeve (adres zie hieronder). Om 09:00 uur gaan we naar binnen. Zorg dat je op tijd bent en je uitrusting aan hebt, we wachten niet op laatkomers.

Excursieleiding:
– Hans Cremers 06-10251315
– Bianca Schouw 06-27990562

Opgeven voor excursies kan ALLEEN via email, aan info@geo-oss.nl.

Voor alle zoek excursies geldt dat een ingevuld en ondertekend ERGEO voor de excursie bij de excursieleiding moet worden ingeleverd.

Let op: Er is plek voor 20 deelnemers. Als het maximum aantal deelnemers bereikt is kom je op de reservelijst te staan.

– Locatie: België, Landelies, Calcaires de la Sambre
– Coördinaten DG: Breedtegraad: 50.392224, Lengtegraad: 4.361971
– Coördinaten GMS: Breedtegraad: N 50°23’32” Lengtegraad: O 4°21’43”
– Bijdrage donateurs: Gratis
– Bijdrage niet donateurs: € 9,- (alleen mogelijk bij plek over)
– Minimumleeftijd: 16 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait