Kees Hendrix: De gesteentekringloop nader bekeken

Kees Hendrix: De gesteentekringloop nader bekeken

Wanneer

18 april 2024    
19:45 - 22:15

Waar

De Berchplaets
Sportstraat 3, Berghem, Noord-Brabant, 5351 BZ

Evenement type

Kaart niet beschikbaar

Kees Hendrix was van jongs af aan geïnteresseerd in geologie en alles wat daarmee te maken had. Maar: hij koos voor een carrière in het onderwijs en zette de hobby in de ijskast. Sinds 2003 houdt hij zich weer intensiever het de geologie bezig. Hij merkte hoe versnipperd de beschikbare geologische informatie op internet is, en het verbaasde hem hoe weinig jongeren in geologie geïnteresseerd zijn. Daarom schreef hij een boek dat deels zijn eigen ontdekkingstocht beschrijft: ‘Op ontdekkingsreis in de geologie’. Tijdens de lezing op de clubavond zal hij inzoomen op een van de meest fundamentele processen in de geologie: de gesteentenkringloop. Een must voor iedereen die iets van geologie wil begrijpen!

Geo-clubavonden worden maandelijks gehouden in De Berchplaets, Sportstraat 3, Berghem. Voor de clubavonden worden sprekers uitgenodigd die voordrachten houden over – in de regel afwisselend – gesteenten, mineralen, of fossielen. Iedere clubavond is ook te volgen via Zoom.

Een clubavond begint om 19.45 uur en de entree voor niet-donateurs bedraagt € 2. Aan het einde van de clubavond wordt er een prachtig mineraal verloot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait